NIEUWS

JONGERENCONGRES 8/6

Bij deze bent u uitgenodigd voor het jongerencongres wat de jongerenprojecten Blend in Hasselt, Boost in Genk, Commid in Lanaken en Flux in Tongeren organiseren. Het jongerencongres gaat door op 8 juni 2023 van 13u tot en met 17u op de Corda Campus te Hasselt. 

De namiddag wordt geopend met een onthaal en welkom, vervolgd met een debat over hokjesdenken. Verder zijn er nog workshops en netwerkmogelijkheden. Ook kan u vertoeven van een hapje en drankje.

Inschrijven kan via de QR code op de flyer.

Hopelijk zien we u snel!

Blend, Boost, Commid en Flux.

BEZOEK BIJ BOOST IN GENK

“Alberto, wat doen jullie eigenlijk bij Boost?”. Die vraag kreeg coach Alberto van Alessandro Cucchiara Schepen van Wonen, wijken & participatie. Een ideaal moment om hem uit te nodigen voor een tas koffie en een goed gesprek met hun en de jongeren. Op 15 januari heeft het team Boost niet enkel een inhoudelijke toelichting gegeven van hun werking, maar hebben ze ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om bepaalde pijnpunten/moeilijkheden aan te kaarten rond wonen en psychologische hulpverlening binnen de Genkse context. Heel fijn om te horen dat ze op dezelfde golflengte zitten en de intentie hebben om zich te blijven inzetten voor de jongeren en de Genkse samenleving.
 

HORECA TRAILER VAN VDAB

Op 13 februari zijn we met Blend een bezoekje gaan brengen aan de horeca trailer van VDAB die te vinden was op het Molenpoortplein in het hartje van Stad Hasselt.
 
Vanaf maart start ook weer een nieuwe editie van de opleiding keukenmedewerker georganiseerd door Vdab in Genk (Thor Park).
 
Wil jij ook graag in de horeca werken of dit nog leren? Er zijn heel veel job mogelijkheden. We hebben in de horeca trailer geleerd en ervaren dat het een fijne en lekkere sector is om in te werken.

OPRUIMING VUIL

Op 14 februari is het Boost team uit Genk zwerfvuil gaan oprapen aan de Stiemervallei. Heel erg om vast te stellen dat nog zoveel mensen ervoor kiezen om bewust te vervuilen… #ruimuwrommelop

VERRUIM JE HORIZON BEURS

Op 7 & 9 maart stonden we met ons ‘Ik droom ik durf’ project op de Verruim je horizon beurs. Een interactieve beurs die jaarlijks georganiseerd wordt om jongeren uit praktische richtingen van het laatste jaar secundair onderwijs de kans te geven hun toekomstmogelijkheden uit te diepen. Wij hadden de eer om een workshop te geven rond solliciteren en hoe zich te presenteren tijdens zo een gesprek. Het werden 2 leuke dagen met de jongeren van PTS Duaal. Degene die zichzelf het best kon verkopen kreeg 2 tickets voor de wedstrijd KRC Genk – Union van komende zondag. We hebben heel wat boeiende jongeren mogen leren kennen.

MEET & GREET MET DE BURGEMEESTER

Op 9 maart kwam de burgemeester van Hasselt, Steven Vandeput op bezoek bij Blend om de werking te leren kennen. Hij nam zijn 2 schepenen mee en luisterde naar de verhalen die de jongeren met hen deelde. Ook beantwoordde hij vragen die de jongeren voor hem hadden voorbereid. Bedankt burgemeester en schepenen voor jullie luisterend oor en wijze woorden.

SPONSERWANDELING BOOST

Op 14 maart is Boost met een groep collega’s, jongeren en sympathisanten 10 km gaan stappen t.v.v. de getroffen gebieden in Syrië & Turkije. Mensen konden ons sponsoren vanaf €1 per kilometer of een vrije gift. Na elke kilometer hielden ze even halt en lieten dan een steen achter met daarop de naam van één van de getroffen gebieden. Hun vertrekpunt (en ook van aankomst) was de Mevlana Camii Waterschei. Na de wandeling hebben ze het ingezameld bedrag (€640) overhandigd aan het bestuur van de moskee. Zij gaan dit bedrag overmaken aan één van de hulporganisaties ter plaatse. Het bestuur was zo vriendelijk om hen te ontvangen met een drankje en stukje taart. Ook kregen ze uitleg over de situatie a.d.h.v. een fotoreportage & getuigenis van iemand die recent nog naar Turkije gegaan was.